Cumartesi, Eylül 02, 2006

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

Peki kaç kişi böyle bir işi önemseyip cihazına bu yazılımı kuracak? NTV'nin haberine göre yazılım varsayılan olarak kurulu gelmiyor. Eğer zaten kurulu olsa ve işin başında çalışsın mı, çalışmasın mı diye sorsa anlarım Sony'nin desteğini. Burada Folding@Home projesinin Sony'nin işletim sistemi için çıkardığı özelleşmiş bir sürümden farklı bir şey göremiyorum. Sony isterse ürünün anasayfasından reklam yapsın. Bilişim sistemlerinin baş belası hurafeleri (ne kadar program kurar ve diski ne kadar doldurursan o kadar yavaşlar) iş başında olacak. Hele hele bir de performanstan ödün veriyor gibi gözükmek var ortada.

Böyle reklam sloganları üretmesine yardımcı olduğu için Folding@Home, Sony'yi destekliyor gibi gözüküyor. Yada arada harika bir ortak yaşam ilişkisi doğuyor. Her ikisi de böylece git gide ünleniyor! Tabi işin bilime katkı tarafına diyecek yok, söylentiden rahatsız değilim. Nede olsa yalansız.

Epey zamandır bilgisayar işlemcimin boş zamanlarını bu projeye bağışlıyordum ve hazırda kurmuş olduğum bir takım bile var. Katılmak isterseniz ismi numarası "49989".

Bir kullanıcı adı belirleyin. Takım seçmezseniz varsayılan olarak "0" numaralı takımın üyesi olacaksınız. Her isteyen yeni bir takım oluşturabiliyor.

Hiç yorum yok: