Cumartesi, Eylül 16, 2006

Katıla Katıla Güldüren ADSL

E-kolay, SmileADSL diye yeniden isimlendirdiği ADSL hizmetini CeBIT'de duyurmuş. Bunu fuarın son CNNTURK yayınından öğrenmiştim. Türkiye'de neşeli bir internet devrimini hedefleyen bu ürün hakkında ayrıntılı bilgi edinmeye ancak fırsatım oldu.

Hürriyet'in sitesindeki habere göre E-kolay'ın Türk Telekom tarafından sağlanan kotalı ADSL hizmetini hediyelerle daha albenili hale getirmesi gibi bir durum olduğu anlaşılabilir. Haliyle ilk defa ADSL kullanmaya başlayacak kimseleri hedef kitlesi olarak kabul etmiş bir kampanya.

E-kolay'ın TTnet altyapısını kullanan bir bayi olduğu düşünülürse aslında fiyatta ve bağlantı imanlarında oynama yapmanın pek mümkün olmadığı ortada. Bunun üstüne katma değerli servisleri ön plana çıkaran şirket Skype, kablosuz modem, kulaklık gibi hediyelere yönelmiş. Geniş ortaklık ağı sayesinde ürünün kar ettirmesi tabi ki olası ama biz bununla ilgilenmiyoruz.

Umrumuzda olan neşeli devrimin aslında işe yarar değil de komik olduğu için bizi güldürmesi. Hatta işin içine kulağa hiç de hoş gelmeyen ama iftira sayılabileceği için burada yorum yapamayacağım ADSL protestosu ile ilişkilendirmesi var ki biz yine evimizde oturup umursamaz tavrımızı takınalım daha iyi. Bundan iyisini hak ediyor muyuz sanki? 3GB fazlasıyla yeter her MSN (şey yani internet) kullanıcısına.

Hiç bir farklılık içermediği için ürünü ve söylendileri bir kenara bırakıp CeBIT'e özel promosyonuna göz atmak için yine Hürriyet'in haberine göz atıyoruz.

Smile ADSL ayrıca CeBIT’te de özel bir fırsatla ziyaretçilere sunuluyor. CeBIT’teki DOL standına gelerek 29 YTL’lik pakete başvuran kullanıcılara, 15” CRT monitörlü minicom bilgisayar hediye ediliyor. Bir bilgisayardan beklenen her şeyi içinde barındıran, darbelere karşı dayanıklı olan ve tozlanmayan minicom, özellikle çocukları bilgisayar ve İnternet’le tanıştırıyor.

Minicom projeini hatırlarsınız. İçerisine M$'un iyice taşınabilir cihazlar için ürettiği Windows CE ile gelen, fabrika ayarlarına dönülebilmesi gibi komik özellikleri bulunan, yani kullanmaya mahkum olduğunuz bir cep telefonu işletim sistemi ile çalışan DOL'un CeBIT 2005 dehası.

Anlaşılan çok satmış.

2 yorum:

Altan SOMAY dedi ki...

Ya sinir yağmışsın Serkan'cım sakin ol yaw..
Ciddiyim..

E malum durum bundan ibaret şimdilik..
Ama olsun 2007 sonuna kadar büttün ülkeyi fiberoptik kablolarla donatacaklarmış..
E hal böyle olunca bakır denen hem çok maliyetli, hem kör, hem 10 km'de bir güçlendirme isteyen kaprisli altyapıdan kurtulmuş olacağız..
Maksimum 500 Mhz yüklenen bir koaksiyel sistemden 10-20 hatta 50 Ghz lere sıçramış olacağız...
Ha bunu ilk düşündüğünde hala neden bakırı zorladığımızı anlamak çok zorlaşıyor ama..

"Ee biz anlamsız dünyanın anlamsız çocuklarıyız."
Ve hatta:
Bugün neye anlam verebildim ki buna verebileyim."


...mayday...

Serkan dedi ki...

Teşekkürler mayday,

Bu fiberoptik yeniliğinden tamamen bihaberdim. Duyduğum çok iyi oldu. Desene takipçisi olunabilecek bir Telekom yeniliği çıkıyor sonunda.

Beklemekle geçti hayatımız, bekleriz 2007 sonunu da. isterlerse en geç bizim eve getirsinler ama bari zamanı gelince bitirsinler. Hiç olmazsa şimdi ki fiyattan ulaşabilsek internete, daha geniş daha ferah.